Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

Svečanom akademijom obilježena 20. godišnjica djelovanja pet inženjerskih komora

Hrvatska komora inženjera strojarstva zajedno s Hrvatskom komorom arhitekata, Hrvatskom komorom inženjera elektrotehnike, Hrvatskom komorom ovlaštenih inženjera geodezije te Hrvatskom komorom inženjera građevinarstva u utorak je, 16. travnja o.g. Svečanom akademijom u City Plazi obilježila 20. godišnjicu djelovanja.

Program je kao počasna gošća otvorila predsjednica RH, gospođa Kolinda Grabar Kitarović.

„Svojim radom u Hrvatskoj i u svijetu arhitekti i inženjeri spremno odgovaraju zahtjevima investitora i stječu ugled izvođenjem zahtjevnih radova i objekata“, istaknula je predsjednica Grabar Kitarović u svom pozdravnom govoru.

„Na našim inženjerskim komorama je odgovornost za razvoj i samostalnost struke. Na nama je da budemo aktivan partner drugim čimbenicima u procesu unaprjeđenja struke, a posebice je na nama da unapređujemo i štitimo interese naših članova, kao i interese društva. Na nama je da proaktivno djelujemo na poboljšanje zakonskih okvira, a želimo biti i ključan dionik u kreiranju javnih politika radi poticanja razvoja graditeljskog sektora i poticanja investicija“, zajednički je stav svih pet predsjednika inženjerskih komora Željka Dorića, (HKIS), Željke Jurković (HKA), Nine Dražin Lovrec (HKIG), Vladimira Krupe (HKOIG) i Živka Radovića (HKIE).