Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

STRUČNE PREZENTACIJE TVRTKI HERZ Armaturen i VAILLANT
Prema programu stručnog usavršavanju Hrvatske komore inženjera strojarstva, tvrtke HERZ Armaturen i Vaillant su tijekom rujna 2011.  godine održale seminare za projektante u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Rijeci, Puli i Splitu. Seminari su bili dobro posjećeni, a polaznici su sa zanimanjem pratili izlaganja.

Teme seminara su bile:

HERZ

Automatska postrojenja kotlova na biomasu (predavač Milutin Zečević d.i.s.) i Hidrauličko uravnoteženje sustava grijanja i hlađenja granskim i automatskim regulacijskim ventilima (predavač Davor Vojvodić d.i.s.).

U prvoj temi polaznici su upoznati s vrstama i značajkama biomase, modernim tehničkim rješenjima konstrukcije pirolitičkih kotlova, načinima skladištenja i dobave biomase do kotla, sigurnosnim mjerama i primjerima iz prakse. Prezentaciju možete pogledati ovdje.

U drugoj temi prisutni su upoznati s regulacijskim elementima iz Herz-ovog proizvodnog programa (granski regulacijski ventili, regulatori diferencijalnog tlaka i regulatori volumena protoka). Na hidrauličkoj shemi radijatorskog grijanja jednog stambenog objekta demonstriran je odabir granskih reg. ventila, reg. dif. tlaka i konačno značajke i odabir regulatora volumena protoka. sve to je popračeno prikazima iz prakse. Prezentaciju možete pogledati ovdje.


VAILLANT

Nakon uvoda sa statističkim podacima o potencijalnim uštedama i novim tehnologijama, stručni posjetitelji prezentacije su bili upoznati s detaljima o visokoučinskim kondenzacijskim uređajima (ecoTEC, ecoCOMPACT, auroCOMPACT, ecoCRAFT, ecoVIT), solarnim sustavima (auroSTEP pro, auroSTEP plus, auroTHER, auroTHERM exclusiv, allSTOR VPS/2) kao i novostima vezanima uz geotermalne dizalice topline geoTHERM popraćenih uz primjere izvedenih instalacija.

Vaillant prezentaciju o energetski efikasnoj opremi za grijanje i pripremu PTV mozete pogledati ovdje.