Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

Priopćenje za javnost - Četiri inženjerske komore od Ministarstva graditeljstva traže povlačenje izmjena i dopuna Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera

Poštovane kolegice i kolege, članovi Komore,

Obavještavamo Vas da je 9. studenoga 2018. godine održana konferencija za medije strukovnih komora u graditeljstvu vezano za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju.

Hrvatska komora arhitekata, Hrvatska komora inženjera elektrotehnike, Hrvatska komora inženjera građevinarstva i Hrvatska komora inženjera strojarstva traže od ministra Predraga Štromara da povuče prijedlog izmjena i dopuna Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju .

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je krajem listopada otvorilo javnu raspravu o ovom zakonu, koji ukida obvezno komorsko članstvo za voditelje građenja i voditelje radova te oni gube status regulirane profesije.

Predsjednici četiriju inženjerskih komora u graditeljstvu čvrstog su stava da je ovaj prijedlog zakona uperen protiv interesa struke, građana i javnosti. Poslovi voditelja građenja i radova pripadaju reguliranim profesijama iz sigurnosnog sektora jer mogu imati utjecaj na javno zdravlje i sigurnost građana.

Priopćenje za javnost s konferencije za medije možete pročitati ovdje.