Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Aktualne vijesti 2021.

Pomoć članovima Komore s područja pogođenim potresom, dopis predsjednika Komore

Poštovani članovi,

Komora je u ime svojih članova odmah po osnivanju računa u tu svrhu donirala financijska sredstva u državni proračun RH za pomoć područjima pogođenim potresom.

S obzirom  na članove Komore koji imaju prebivalište u Sisačko-moslavačkoj županiji, mole se svi članovi Komore da ukoliko imaju informacije  ili osobni kontakt s navedenim članovima da se jave u Tajništvo, kako bi izravno dogovorili način i vrstu konkretne i izravne pomoći članovima s tog područja, a kojima je ona potrebna.

Naime, Tajništvo pokušava uspostaviti kontakt s članovima te županije, no iz razumljivih razloga neke nije moguće ostvariti. 

Najmanje što za sada možemo učiniti je osloboditi ih plaćanja godišnje članarine što je tek simbolična pomoć do realizacije druge vrste pomoći koju naši članovi  s  potresom pogođenih područja svakako trebaju i koja će im biti pružena.      

Za sada  su, kao što znate, na terenu kolege arhitekti i građevinari, u daljnjem postupku, razmotrit ćemo mogućnosti pomoći naše Komore odnosno njenih članova i suradnju s drugim strukovnim Komorama u realizaciji obnove.

Unaprijed zahvaljujem  na svakoj Vašoj dojavi, pomoći ili sugestiji. 

S poštovanjem,

Predsjednik Komore 
Željko Dorić, dipl.ing.stroj.