Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

MINISTAR VRDOLJAK PRIMIO PREDSTAVNIKE KOMORE


Dana 25. siječnja 2012. godine ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Ivan Vrdoljak, dipl.ing.el. je primio predstavnike Hrvatske komore inženjera strojarstva na radni sastanak.
Predstavnici Komore su upoznali ministra s dosadašnjom suradnjom Komore i Ministarstva te ostalim aktivnostima Komore, a ministar je istaknuo da očekuje još uspješniju suradnju s strukovnim komorama.
U izuzetno ugodnom razgovoru teme sastanak su bile energetska učinkovitosti u zgradama (provedbi energetskih pregleda i energetsko certificiranje zgrada), provedba ESCO projekata, izmjeni i donošenju nove zakonske regulative u području gradnje (Zakon o nezakonito izgrađenim zgradama, Zakon o prostornom uređenju i gradnji, prijedlogu opsega i sadržaja projekta ugradnje dizala, opreme pod tlakom, sadržaju projekta za zgrade i drugim propisima), kontroli projekata (ovlaštenjima za kontrolu projekata, revidentima), Pravilniku o cijenama usluga (cjenik usluga ovlaštenih inženjera), javnoj nabavi, pokretanju novih investicija u području energetike, tehnologije i drugo.
(L.C.)