Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

Inicijalni sastanak za osnivanje Sekcije za hidrotehniku HKIS, Zagreb, 14.10.2011. godine

Prvi inicijalni sastanak za osnivanje Sekcije za hidrotehniku HKIS planiran je za 14. listopada 2011.g. u 14,00 sati, u Chromosovom neboderu, Ulica grada Vukovara 271-dvorana Zagreb.

Na sjednicu se pozivaju članovi HKIS i svi ostali zainteresirani koji se bave hidrotehničkim sustavima. Članstvo u Sekciji je dobrovoljno i bez naknade. Članovi Sekcije mogu biti članovi HKIS kao i druge fizičke osobe koje nisu članovi HKIS.

Cilj osnivanja Sekcije za hidrotehniku, stručnog tijela koje će okupljati stručnjake ovlaštene inženjere - projektante hidrotehničkih sustava kao i ostale zainteresirane, je razmjena iskustava i stručnih informacija u svrhu podizanja tehničke razine struke kao i lobiranje kod nadležnih tijela da strojarski projekti, projektanti i nadzorni inženjeri dobiju onu stvarnu ulogu koja im je povjerena zakonskom regulativom u graditeljstvu RH.

Platforma za osnivanje Sekcije za hidrotehniku.

Teme inicijalnog sastanka:

1. Projektiranje i nadzor izgradnje hidrotehničkih objekata – pregled raspoložive regulative

2. Kratki osvrt na dosadašnje aktivnosti HKIS-a vezano uz problematiku projektiranja /nadzora hidrotehničkih postrojenja i instalacija

3. Realna problematika na terenu

3.1. Natječaji
3.2. Inzistiranje na strojarskom projektu hidrotehničkih objekata kod investitora
3.3. Nepoznavanje teme strojarskog hidrotehničkog projekta od strane MZOPU i lokalnih ureda za graditeljstvo
3.4. Neznanje o važnosti implementaciji ovlaštenih inženjera strojarstva i u hidrotehnici (od strane kolega, članova HKIS)

4. Artikulacija zahtjeva HKIS prema investitorima, MZOPU i lokalnim uredima za graditeljstvo bazirano na Mišljenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (Mišljenje u prilogu) i Zaključcima sastanka

5. Prijedlozi tema za sljedeći sastanak Sekcije za hidrotehniku

Molimo Vas da vašu prijavu pošaljete u Komoru najkasnije do 12. listopada 2011. na e-mail sanja.vulas@hkis.hr ili na fax: 01 / 777 55 74

Napomena: Troškove dolaska i boravka ne snosi HKIS pa zbog njihovog smanjenja preporučamo organiziranje predstavničkih skupina iz Područnih odbora.