Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

SEMINAR ZAHTJEVI I IZVEDBA NOSIVIH ČELIČNIH KONSTRUKCIJA PREMA EUROPSKIM NORMAMA, 22. travnja 2016. godine u Slavonskom Brodu

PRVI POZIV

Hrvatska komora inženjera strojarstva i Veleučilište u Slavonskom Brodu, u skladu s Programom stručnog usavršavanja Hrvatske komore inženjera strojarstva, u Slavonskom Brodu organiziraju 22. travnja 2016. godine seminar pod nazivom, "ZAHTJEVI I IZVEDBA NOSIVIH ČELIČNIH KONSTRUKCIJA PREMA EUROPSKIM NORMAMA".

Tvrtke koje žele svoj proizvod čelične konstrukcije staviti na jedinstveno EU tržište moraju imati certificiran sustav tvorničke kontrole proizvodnje, koji im omogućuje izdavanje Izjave o svojstvima i CE označavanje proizvoda. Drugim rječima, mora biti dokazana pretpostavka o sukladnosti s usklađenom normom EN 1090. Primjena ove norme odnosi se na ispunjenje zahtjeva za ocjenjivanje sukladnosti konstrukcijskih komponenti koje se koriste u izvedbi čeličnih i aluminijskih konstrukcija. EN 1090-2 određuje zahtjeve koje proizvođač mora ispuniti prilikom projektiranja, proizvodnje, montaže, kontrole i ispitivanja čeličnih konstrukcija i pripadajućih sastavnih dijelova/komponenti.
Seminar donosi cjeloviti prikaz i tumačenje primjene EN 1090 i ostalih relevantnih europskih normi bitnih u projektiranju i izvedbi čeličnih konstrukcija. Posebno će se pojasniti zahtjevi normi koji se odnose na zavarene spojeve, vijčane sklopove i AKZ predmetnih konstrukcija.

Informacije vezane uz prijave i mjesto održavanja, možete pogledati ovdje.

Prijave i uplate slati na e-mail sanja.vulas@hkis.hr ili na fax: 01/7775-574.

Organizacijski odbor skupa