Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

Postanite LEED ili DGNB konzultant

Učite uz vrhunske svjetske stručnjake o najpoznatijim certifikatima za zelenu gradnju na svijetu

Poštovani/a,

Svjetski tjedan zelene gradnje održava se od 21. do 25. rujna 2015. godine.

Njegova osnovna poruka je: “Powering Positive Change”. Ponukani činjenicom da će nacionalni Savjeti za zelenu gradnju diljem svijeta (ukupno 105 nacionalnih organizacija) provoditi brojne marketinške, obrazovne i image programe radi promicanja zelene gradnje kao jedine alternative konvencionalnoj gradnji, Hrvatski savjet za zelenu gradnju je zajedno s višegodišnjim partnerom, Hrvatskom komorom arhitekata, odlučio stručnjacima iz Hrvatske ponuditi dvije edukacije putem koje će dionici građevinskog sektora u Hrvatskoj steći međunarodnu ekspertizu i postati LEED v4 Green Associate (2 dana) ili DGNB Consultant (3 dana). Oba programa uključuju i pripremu za on line ispite.

Edukacije će se održavati tijekom čitavog tjedna 21. – 25. rujna u Zagrebu, u Oris kući arhitekture te ćemo tom prilikom ugostiti svjetski poznate predavače za predmetna područja koji dolaze iz tvrtke Triple Green Building Group te iz Njemačke, s DGNB akademije. Tijekom edukacije očekujemo 50-tak polaznika iz više područja: urbanisti, arhitekti, inženjeri građevine, strojarstva i elektrotehnike, ekolozi, voditelji projekata, predstavnici građevinskih tvrtki, stručnjaci iz bankarskog sektora, agencija za promet nekretnina i brojne druge zainteresirane osobe. Posebno iz redova jedinica lokalne samouprave, kao i polaznike Green Building Professional edukativnog programa.

Zelena gradnja nema alternative; stoga je diljem svijeta do sada certificirano više od 1,5 mlrd m2 prostorne površine građevina svih vrsta – javne ili komercijalne namjene, višestambenih objekata i obiteljskih kuća, poslovnih tornjeva, ali i čitavih urbanih regija. Doznajte više na sljedećem linku.

U Hrvatskoj se sve više investitora okreće prema zelenoj gradnji, te rastu i potrebe za domaćim konzultantima za certificiranje prema međunarodnim standardima zelene gradnje, pri čemu su među najpoznatijima upravo LEED i DGNB.

Osigurajte svoje mjesto u zelenim investicijskim projektima, educirajte se i postanite konzultant za LEED i DGNB te sudjelujte u projektima diljem svijeta, proslavimo zajedno Svjetski tjedan zelene gradnje 2015!

Kako se prijaviti za edukaciju, doznajte ovdje:

LEED V4 GREEN ASSOCIATE      -Prijavnica / ENG & Program / ENG

DGNB CONSULTANT                     -Prijavnica / ENG & Program / ENG

ORGANIZATORI EDUKACIJA:POKROVITELJI: