Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

Održana 02. sjednica Sekcije za energetsko certificiranje HKIS

Dana 1.3.2011. godine održana je 2. Sjednica Sekcije za energetsko certificiranje HKIS. Sjednici je nazočilo 50-tak osoba koje obavljaju poslove energetskog pregleda i energetskih certificiranja zgrada. Sjednica se održavala u skladu s predloženim dnevnim redom. Na sjednici je izabrano predsjedništvo Sekcije. Za predsjednika Sekcije je izabran prof.dr.sc. Veljko Filipan, a za dopredsjednike dr.sc. Miodrag Drakulić, Lučano Raspor i Pero Žodan.


Nazočni su upoznati o provedbi obuke za
energetske preglede i energetsko certificiranje zgrada od strane Komore kao i na nivou Hrvatske, kao i o aktivnostima Komore u svezi energetskog ceertificiranja: ishodovanom popustu od strane Croatia osiguranje na policu osiguranja od 30%, nabavljenim svim potrebnim normama i objavljenom popisu članova Komore koji posjeduju ovlaštenje MZOPUG.


Predstavljeni su novi pravilnici izdani od strane MINGORP-a za energetske preglede građevina: Pravilnik o energetskim pregledima građevina NN 5/2011 i Pravilnik o ovlaštenjima za energetski pregled građevina NN 5/2011.

Raspravljalo se o Problematici provedbe energetskih preglede i energetskog certificiranja od različitih tumačenja zakonske regulative, o cjeniku, podjeli između jednostavnih i složenih sustava, strukovnoj podjeli poslova i obvezi da kod izrade certifikata sudjeluju sve potrebne struke, računalnom programu, izrada certifikata od izgleda, izrade, potrebnih podataka itd.


Također predstavljena je radionica "Izrada energetskog certifikata zgrade" s naglaskom na fiziku zgrade koja će se održati na 02. međunarodnom kongresu Dani inženjera strojarstva Split 23.-26.3.2011. Radionicu će voditi g. Lučano Raspor, dipl.ing.stroj. Ukoliko bude zainteresiranih radionica će se održati i u Zagrebu i ostalim područnim odborima HKIS.


Zapisnik s 2. sjednice Sekcije za energetsko certificiranje HKIS