Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

Održan Zbor Područnog odbora Osijek

U petak 18.rujna 2015. u Osijeku održan je Zbor Područnog odbora Osijek.
Predsjednik Vijeća PO Osijek g. Vladimir Smolčić, ukratko je izvjestio prisutne o aktivnostima Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović o aktivnostima komore u razdoblju od 2014-2015. godine.Također g. Luka Čarapović prezentirao je novosti koje donose Zakon o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju i Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje (NN 78/15 ), a koje se odnose na voditelje građenja, voditelje radova, rado umirovljenika, nove imenike i drugo.

Stručno predavanje na temu "Energana na šumsku biomasu Slavonija DI Slav. Brod i Veridas Babina Greda" održale su kolege Đuro Stanišić i Tihomir Barišić, a kolega Zvonko Tepeš održao je predavanje na temu "Strojarska oprema u vinogradarstvu".

Već tradicionalno, stručna predavanja održale su firme Klimaoprema d.d., HERZ Armaturen d.o.o., Vaillant d.o.o. i Grundfos d.o.o.

U subotu 20. rujna članovi Vijeća PO odbora Osijek i članovi Upravnog odbora HKIS posjetili su crpnu stanicu Podunavlje i Park prirode Kopački rit.

Sastavio
Ivan Bošnjak, dipl.ing.stroj.