Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

Obavijest članovima Komore o mjerama HKIS vezano za situaciju s korona virusom

Poštovani članovi Komore,
upućujemo Vas na donje mjere koje Hrvatska komora inženjera strojarstva, kao pravna osoba s javnim ovlastima, a sukladno uputama za poslodavce i kolektive koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo radi krizne situacije vezano uz situaciju s korona virusom:

1. Sve radnje koje ne iziskuju Vaš osobni dolazak u Komoru, molimo da odradite putem e-maila ili slanja poštom, odnosno da radi Vaše osobne zdravstvene sigurnosti broj dolazaka u Komoru smanjite na najmanju moguću mjeru.

2. Vezano uz osobni dolazak u Komoru zbog potpisivanja zahtjeva za komorske korporativne iskaznice ili njihovog preuzimanja, izvještavamo Vas da smo potpredsjedniku Vlade i ministru Štromaru uputili HITAN dopis kojim tražimo da se rok važenja elektroničnih osobnih iskaznica u postupcima eDozvole produlji do 31. svibnja 2020. godine. Čim dobijemo odgovor, o istom ćemo vas izvijesti. Do tada, molimo, da osobni dolazak u Komoru radi potpisivanja zahtjeva ili preuzimanja kartica odgodite, kako radi Vaše osobne sigurnosti tako i radi sigurnosti svih drugih osoba koje se nalaze u okruženju Komore/komora. O daljnjem postupanju vezano uz potpisivanje zahtjeva i preuzimanja kartica redovito ćemo Vas izvještavati.

3. Vezano uz podjelu kartica, izrađene kartice kao i PIN-ove šaljemo poštom na Vašu adresu koju ste naveli u zahtjevu.

4. Komora će osigurati da se sve javne ovlasti koje Komora po zakonu mora provoditi, nesmetano provode, a to prvenstveno uključuje i servisiranje svih potreba članstva.
Ukoliko dođe do pogoršanja situacije s korona virusom, Komora će donijeti druge odgovarajuće mjere kao što su već donijele neke EU države i institucije u RH.

5. Sve navedene mjere stupaju na snagu u ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine.

6. Za sve potrebne informacije molimo da se obratite Tajništvu Komore, telefonskim ili elektroničkim putem.


Hrvatski zavod za javno zdravstvo:

Dodatne upute za pojedince kolektive i poslodavce

POPIS TELEFONSKIH BROJEVA EPIDEMIOLOGA U PRIPRAVNOSTI


Predsjednik Komore

Željko Dorić, dipl.ing.stroj.