Vijesti

Hrvatska komora inženjera strojarstva

Arhiva starijih vijesti

ČLANOVI PODRUČNOG ODBORA OSIJEK POSJETILI TE KAKANJ-BIH I MAŠINSKI FAKULTET U SARAJEVU

U skladu s Programom stručnog usavršavanja HKIS za razdoblje 2010/2011. godinu članovi Područnog odbora Osijek HKIS posjetili su TE Kakanj-BiH, Mašinski fakultet Sarajevo i tvrtku Grizelj d.o.o. u Sarajevu. Stručna posjeta je organizirana od strane Vijeća PO Osijek, od 27.-29. lipnja 2011. godine.
Prilikom posjete TE Kakanj održano je zanimljivo predavanje od strane tehničkog osoblja TE o tehničkim karakteristikama i radu TE, te je obavljen obilazak termoelektrane.
Članove područnog odbora Osijek je na Mašinskom fakultetu dočekao osobno dekan prof.dr. Ejup Džaferović s suradnicima. U ugodnom razgovoru izraženo je obostarano zadovoljstvo posjetom s međusobnim pozivom za uspostavu suradnje na skupovima koje organizira fakultet i Komora (Dani inženjera strojarstva). Također članovi Područnog odbora Osijek posjetili su i tvrtku Grizelj d.o.o. i upoznati su s proizvodnim programom tvrtke.
Ovo je sedmo stručno putovanje u roku od sedam godina u organizaciji Područnog odbora Osijek i g. Muller, i to: HE Kraljevica, HE Zakučac, Tunel Sveti Rok, Tehnički muzej u Budumpešti-Madžarska, Tvornica automobila Škoda u Mladoj Boleslav- Češka, Spalionica otpada u Beču-Austrija, TE Plomin, TE Kakanj- BiH i Mašinski fakultet Sarajevo.