Pregled vijesti iz arhive

POZIV NA JAVNO SAVJETOVANJE - Odluka o određivanju relativnih pondera za arhitektonske i inženjerske i s njima povezane savjetodavne usluge u graditeljstvu i prostornom uređenju - eSavjetovanje traje do 6.7.2018.

Pozivaju se članovi Komore na javno savjetovanje!

Otvoreno je javno savjetovanje o Odluci o određivanju relativnih pondera za arhitektonske i inženjerske i s njima povezane savjetodavne usluge u graditeljstvu i prostornom uređenju. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih prijedloga, primjedbi i mišljenja najkasnije do 6. srpnja 2018. godine.

Više detalja...

POZIV NA JAVNO SAVJETOVANJE - Nacrt izmjena i dopuna Tehničkog propisa o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama - eSavjetovanje traje do 14.7.2018.

Pozivaju se članovi Komore na javno savjetovanje!

Otvoreno je javno savjetovanje o Nacrtu izmjena i dopuna Tehničkog propisa o racionalnoj uporabi energije i toplinskoj zaštiti u zgradama. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih prijedloga, primjedbi i mišljenja najkasnije do 14. srpnja 2018. godine.

Više detalja...

PRIPREMNI SEMINAR ZA POLAGANJE STRUČNOG ISPITA - Strukovno područje strojarstva, 4.6. - 6.6.2018. u Zagrebu

Poštovane kolegice i kolege!

Hrvatska komora inženjera strojarstva organizira drugi po redu ove godine pripremni seminar za polaganje stručnog ispita.

Više detalja...

POZIV NA JAVNO SAVJETOVANJE - Nacrt prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje - eSavjetovanje traje do 21.6.2018.

Pozivaju se članovi komore na javno savjetovanje!

Otvoreno je javno savjetovanje o Nacrtu prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje. Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti davanjem svojih prijedloga, primjedbi i mišljenja najkasnije do 21. lipnja 2018. godine.

Više detalja...

POZIV NA 9. ZAGREBAČKI ENERGETSKI TJEDAN OD 7. - 12. SVIBNJA 2018. GODINE I SEMINAR HKIS U OKVIRU ZAGREBAČKOG ENERGETSKOG TJEDNA

Poštovane kolegice i kolege, članovi HKIS!

Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba poziva članove Hrvatske komore inženjera strojarstva na 9. Zagrebački energetski tjedan koji se održava pod pokroviteljstvom Gradonačelnika od 7. - 12. svibnja 2018. godine.

Više detalja...

ZAKLJUČAK 6. SJEDNICE NADZORNOG ODBORA HKIS

ZAKLJUČAK 6. SJEDNICE NADZORNOG ODBORA HKIS

Razmatrajući članke Zahtjeva za hitno očitovanje Nadzornog odbora temeljem dopisa članova Skupštine HKIS-a, Željko Dorić, Veljko Živković i Ivan Sučić, dostavljenog članovima Nadzornog odbora elektroničkim putem dana 02. ožujka 2018., Nadzorni odbor na 6. sjednici, održanoj 8. ožujka 2018. godine u prostorijama Hrvatske komore inženjera strojarstva u Zagrebu, donosi slijedeće ocjene:

Više detalja...

IZBORI 2018

KANDIDACIJSKI POSTUPAK ZA ČLANOVE SKUPŠTINE KOMORE

U skladu s Odlukom Skupštine HKIS započeo je postupak kandidiranja za članove Skupštine Komore. Kandidacijski postupak za izbor članova Skupštine HKIS traje od 6. ožujka do 20. ožujka 2018. godine.

Više detalja...

NETOČNA JE INFORMACIJA O OBVEZI ZAMJENE ''KLASIČNIH TURBO-PLINSKIH BOJLERA''

Zadnjih dana pojavili su se senzacionalistički napisi u medijima da ''zbog primjene EU direktive građani moraju zamijeniti klasične turbo-plinske bojlere s novim energetski učinkovitijim uređajima za grijanje – kondenzacijskim bojlerima''. Također se navodi da bi ''ukupni troškovi mogli dosegnuti dvije milijarde kuna''.

Od svega navedenog samo je točna informacija da su kondenzacijski kotlovi (bojleri) energetski učinkovitiji u odnosu na kotlove tipa B1 ili nekondenzacijske kotlove (klasične turbo-plinski bojlere).

Više detalja...

STRUČNO PUTOVANJE – MILANO MCE 2018. – MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT (15.3. - 17.3.2018.) - POPUNJENO

Poštovani članovi Hrvatske komore inženjera strojarstva!

Upravni odbor Hrvatske komore inženjera strojarstva organizira trodnevno stručno putovanje na sajam MCE 2018. – MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT koji se održava od 13. do 16. ožujka 2018. godine u Milanu, Italija.

Stručna posjeta Sajmu je organizirana u razdoblju od 15.3. - 17.3.2018. godine (četvrtak, petak, subota).

Više detalja...

POZIV NA ZBOR PO SPLIT HKIS, Zadar 8.2.2018.

Obavještavaju se članovi PO Split da će se u četvrtak, 8.2.2018. u 13:00 sati u Zadru održati Zbor Područnog odbora Split Hrvatske komore inženjera strojarstva.

Više detalja...

Stranica 1 2 3 4 5 ... >>