Pregled svih vijesti

Obavijest o izvršenoj nadogradnji usluga Hrvatske komore inženjera strojarstva putem sustava e-građani

Hrvatska komora inženjera strojarstva  unaprijedila je  poslovanje u cilju omogućavanja brže i učinkovitije komunikacije članstva s Komorom.

Obavještavamo Vas da dolje navedene usluge možete dobiti on-line, prijavom u sustav e-Građani.

Državljani RH: 

1. Zahtjev za upis u Imenik ovlaštenih inženjera strojarstva 
2. Zahtjev za upis inženjera gradilišta i/ili voditelja radova 
3. Zahtjev za upis u evidenciju tehničara 
4. Zahtjev za aktiviranje članstva
5. Zahtjev za mirovanje članstva
6. Zahtjev za promjenu podataka
7. Zahtjev za otvaranje sam. ureda
8. Zahtjev za zatvaranje sam. ureda
9. Zahtjev za ispis 
10. Potvrde o upisu u  Imenik pod 1. i 2.  

Strane osobe: 

Zahtjev za priznavanje inozemne stručne kvalifikacije
Zahtjev (Izjava)  za upis u Evidenciju  za privremeno ili  povremeno obavljanje poslova u svojstvu odgovorne osobe strojarske struke u RH


Više detalja...

Webinar/radionica: Pametna rješenja za uštedu energije i energetsku obnovu koji će se održati 09.03.2021.

Nastavno se nalazi link za prijavu za sudjelovanje webinaru/radionici : Pametna rješenja za uštedu energije i energetsku obnovu koji će se održati 09.03.2021.
Webinar  se održava u suorganizacije Komore te je uvršten u Program stručnog usavršavanja HKIS.

Sudjelovanjem obveznici stručnog usavršavanja ostvaruju pravo na 2 školska sata edukacije iz područja struke. 
Kotizacija se ne naplaćuje.

Webinar-Registrierung - Zoom

Više detalja...

ON-LINE Konferencija: Obnova potresom pogođenih područja - 23.02.2021.

Hrvatska komora inženjera građevinarstva pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine organizira prezentaciju građevinsko tehničke regulative vezane za obnovu potresom oštećenih područja.

Pozivamo članove Hrvatske komore inženjera strojarstva da se uključe u konferenciju kako bi se upoznali sa 
načinom izrade i prikupljanja potrebne dokumentaciju te provedbom obnove.

Svi sudionici konferencije ostvaruju pravo na 4 sata iz tehničke regulative u okviru stručnog usavršavanja.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno uz prethodnu prijavu putem http://prijava.hkig.hr

Više o konferenciji možete saznati na poveznici.

Više detalja...

Plan stručnog usavršavanja HKIS u 2021. godini

Komora je donijela Plan stručnog usavršavanja u 2021. godini.
Više o planu pročitajte ovdje.

Više detalja...

Donacije članovima s područja pogođenim potresom

Članovima Komore koji su pretrpjeli štetu s područja pogođenim potresom Komora je do sada isplatila ukupno 140.000,00 kuna donacije.

Upravni odbor Komore poziva sve članove koji su pretrpjeli štetu, a nisu dostavili svoje podatke po upućenom im pozivu, da se jave u Tajništvo Komore radi daljnjeg postupanja.


Više detalja...

INFORMACIJA - Naplata troškova izdavanja posebnih uvjeta od strane javnopravnih tijela

Prema odredbi članka 135a stavka 4. Zakona o prostornom uređenju javnopravno tijelo od zainteresirane osobe ne može u svrhu utvrđivanja posebnih uvjeta tražiti plaćanje predujma troškova...

Više detalja...

Obavijest članovima HKIS o proceduri donošenja zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komorama i Zakona o poslovima i djelatnostima

Poštovane kolegice i kolege,
u tijeku je ključni postupak izmjene zakona kojima se odlučuje o budućnosti arhitektonske i inženjerske struke, što znači da se odlučuje o našoj budućnosti te o budućnosti strukovnih komora, koje štite našu profesiju.

Više detalja...

Priopćenje - Reakcija 4 inženjerske komore na usvajanje prijedloga dva zakona na Vladi RH koji ukidaju obvezno komorsko članstvo voditelja građenja/radova

Poštovane kolegice i kolege, članovi HKIS,

objavljujemo Priopćenje - Reakciju 4 inženjerske komore na usvajanje prijedloga dva zakona na Vladi RH koji ukidaju obvezno komorsko članstvo voditelja građenja/radova.

Više detalja...

Dopis predsjednicima klubova u Hrvatskom saboru vezano za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poslovima i djelatnostima prostornoga uređenja i gradnje, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju

Poštovane kolegice i kolege, članovi HKIS,

obavještavamo vas da su komore uputile dopis predsjednicima klubova u Hrvatskom saboru vezano za Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poslovima i djelatnostima prostornoga uređenja i gradnje, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i prostornom uređenju.

Više detalja...

14. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva u Opatiji - Štromar govorio i ostavio Uhlira da pokupi zvižduke inženjera građevinarstva

Poštovani članovi HKIS!

Prenosimo članak objavljen na portalu LIDER - 14. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva u Opatiji, 13.6. - 15.6.2019.

Ni rashladni uređaji opatijskog hotela Ambasador nisu uspjeli spustiti visoku temperaturu u prepunoj dvorani u kojoj se vrlo burno, uz povike i prekidanja govornika raspravljalo u četvrtak poslijepodne na 14. Danima Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Između sudionika skupa – inženjera građevine s jedne strane i predstavnika ministarstva – državnog tajnika Željka Uhlira i pomoćnice ministra graditeljstva Maje-Marije Nahod – vodio se pravi verbalni rat, a sve zbog izmjena zakona koje je iniciralo ministarstvo o izbacivanju voditelja građenja i ovlaštenih voditelja radova iz obveznog komorskog članstva.

Više detalja...

OSIGURANJE ČLANOVA HKIS OD PROFESIONALNE ODGOVORNOSTI

Poštovani članovi HKIS,

Hrvatska komora inženjera strojarstva je s Hrvatskom osiguravajućom kućom (HOK) sklopila ugovor o osiguranju od profesionalne odgovornosti ovlaštenih inženjera strojarstva, ovlaštenih voditelja građenja, ovlaštenih voditelja radova i ovlaštenih inženjera upisanih u Imenik stranih ovlaštenih osoba koji su njeni članovi.

Više detalja...

NOVI STATUT HRVATSKE KOMORE INŽENJERA STROJARSTVA

Poštovane kolegice i kolege, članovi HKIS,

obavještavamo vas da je na sjednici 3. sjednici Skupštine Hrvatske komore inženjera strojarstva u 3. sazivu koja je održana u četvrtak 16. svibnja 2019. godine u Zagrebu donesen novi Statut Hrvatske komore inženjera strojarstva.

Više detalja...

Stupili na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju - 25.4.2019.

Poštovani članovi HKIS,

Dana 25. travnja 2019. godine stupili su na snagu Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o gradnji i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju objavljeni u Narodnim novinama br. 39/2019 od 17.4.2019.

Više detalja...

Primjedbe i komentari HKIS na izmjene i dopune Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju, upućene ministru Štromaru

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

Primjedbe i komentari HKIS na Konačne prijedloge izmjena i dopuna Zakona o gradnji i Zakona o prostornom uređenju, upućene su ministru, gosp. Predragu Štromaru.

Više detalja...

Sastanak predsjednika strukovnih komora potpredsjednikom vlade i ministrom graditeljstva Predragom Štromarom - 4.2.2019.

Poštovane kolegice i kolege, članovi Komore,

Dana 4.2.2019 održan je sastanak predsjednika strukovnih komora s potpredsjednikom vlade i ministrom graditeljstva, Predragom Štromarom i državnim tajnicima. Predstavnici ministarstva upoznali su predstavnike komora s planom zakonodavnih aktivnosti u 2019 godini.


Više detalja...

Stranica 1 2 3 4 5 ... >>
Ovaj site pokreće Mono Software MonoX sustav za upravljanje sadržajem.