AKTIVNOSTI NA PODRUČJU PODRUČNOG ODBORA SPLIT 


Održan Zbor PO Split, 29. studenog 2016. godine u Splitu

Predsjednik Vijeća PO Split g. Jakov Bakić prezentirao je aktivnosti Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović prezentirao je aktivnosti komore u razdoblju od 2015.- 2016. godine.

G. Luka Čarapović i glavni tajnik g. Denis Puljić prezentirali su novosti u zakonskoj regulativi ( novi imenici, razlika voditelja građenja i voditelja radova, što su "manje složeni radovi" ... ) i kroz simulaciju prikazali što je minimalna cijena usluge inženjera.

Stručna posjeta NE-Paks, Madžarska, 25. – 27. listopada 2013. godine

U organizaciji PO Split i PO Osijek Hrvatske komore inženjera strojarstva organizirana je 25. – 27. listopada 2013. godine posjet Nuklearnoj elektrani Paks u Madžarskoj. Uz članove Hrvatske komore inženjera strojarstva stručnom posjetu Nuklearnoj elektrani Paks, priključili su se i članovi Hrvatske komore inženjera elektrotehnike iz Područnog odbora Split i Područnog odbora Osijek. Osim posjete Nuklearnoj elektrani sudionici stručne posjete su posjetili i Budimpeštu. Nuklearna elektrana Paks je puštena u pogon 1982. godine. Instalirana su 4 reaktora po 500 MW. Ukupna proizvodnja električne energije u Nuklearnoj elektrani je približno 2000 MWs, što je 40% električne proizvodnje električne energije u Madžarskoj.

Stručna posjeta cementari, Crna Gora, Albanija, 4.-7. listopada 2012.

U organizaciji Područnog odbora Split članovi Komore posjetili su Crnu Goru i Albaniju.

U kratkom i zanimljivom stručnom putovanju članovi PO Split i drugih područnih odbora Hrvatske komore inženjera strojarstva posjetili su gradove Budvu, Kotor, Podgoricu i Ulcinj u Crnoj Gori. Posjetili su i jedan od najvećih vinograda u Europi “13 jul- Plantaže” kao i njihove podrume koji su smješteni u tunelu pod zemljom.

U Albaniji je za članove organiziran posjet cementari Antea. Putovanje je nastavljeno prema Tirani, uz posjet povijesnom mjestu Kruje, rodnom mjestu albanskog narodnog heroja Skenderbega, poznatijeg po albanskom konjaku.