ODRŽAN ZBOR PO RIJEKA

U srijedu 29. studenog 2017. godine, u Rijeci održan je Zbor područnog odbora Rijeka.

Predsjednik Vijeća područnog odbora g. Vanja Glavan prisutnim članovima prezentirao je Program rada Vijeća za 2018. godinu. Član Upravnog odbora g. Bruno Persić prisutne je upoznao sa radom Komore u razdoblju 2016.-2017. godine.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO RIJEKA

U četvrtak 21. rujna 2017. godine, u Rijeci na Tehničkom fakultetu održana je sjednica Vijeća PO Rijeka.

Predložen je termin održavanja Zbora PO Rijeka za 30.11.2017.

G. Vanja Glavan izvjestio je da se planirano stručno putovanje u muzej Ferrari u Modeni odgađa za proljeće 2018. godine zbog nemogućnosti rezervacije vožnje automobila.

Slijedeća sjednica Vijeća PO Rijeka održat će se 3.11.2017. godine.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO RIJEKA

U ponedjeljak 28. studenog 2016. godine, u Rijeci održana je sjednica Vijeća područnog odbora Rijeka. Sjednicu je vodio predsjednik Vijeća PO Rijeka g. Vanja Glavan.

Na dnevnom redu sjednice Vijeća razgovaralo se o pripremama za predstojeću 7. sjednicu Skupštine HKIS koja će se održati 16.12.2016. u Podstrani.

U okviru plana Stalnog stručnog usavršavanja za 2017. godinu predložen je seminar iz područja zaštite od požara, predavanje proizvođača opreme iz područja odsisa kuhinjskih prostora te okrugli stol iz područja toplinske zaštite u zgrada i energetskog certificiranja.

Započelo je planiranje stručnog putovanja za 2017. godinu te su dani preliminirani prijedlozi za ispitivanje mogućnosti organizacije. Među ostalima, predloženi su posjet tvrtki Helios u Njemačkoj, posjet automobilskoj tvornici u Italiji i tvrtki Panasonic u Budimpešti.


ODRŽAN ZBOR PO RIJEKA

U petak 11. studenog 2016. godine, u Rijeci održan je Zbor područnog odbora Rijeka.

Predavanje o zgradama približno nulte energije i o projektu PROF/TRAC održao je prof.dr.sc. Branimir Pavković.

Predsjednik HKIS g. Luka Čarapović prezentirao je aktivnosti komore u razdoblju od 2015.- 2016. godine.

G. Luka Čarapović i glavni tajnik g. Denis Puljić prezentirali su novosti u zakonskoj regulativi ( novi imenici, razlika voditelja građenja i voditelja radova ... ) i kroz simulaciju prikazali što je minimalna cijena usluge inženjera.

Stručno predavanje "Termostatizacija stambenih objekata" održao je g. Davor Vojvodić iz firme HERZ Armaturen d.o.o.

Zboru je prisustvovalo 18 članova.