ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U petak 9. ožujka 2018. godine, u Slavonskom Brodu održana je 24. sjednica Vijeća PO Osijek.

Predsjednik Komore g. Luka Čarapović prisutne je izvijestio o održanoj 11. sjednici Skupštine HKIS, te o posjeti počasnom predsjednikuVijeća PO Osijek g. Mulleru u Osijeku.

Vijeće područnog odbora Osijek predložilo je kandidacijsku listu za članove Skupštine prema Pravilniku o izborima HKIS.

G. Ivan Bošnjak kontaktirao je firmu Daikin Hrvatska d.o.o. te je dogovoren stručni posjet tvornici u Plzenu-Češka. Zatražene su ponude od turističkih agencija. U narednim tjednima članovima će biti poslana prva obavijest.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U utorak 5. prosinca 2017. godine, u Pitomači-Otrovanec održana je 23. sjednica Vijeća PO Osijek.

Predsjednik Komore g. Luka Čarapović prisutne je izvijestio o aktivnostima Komore u razdoblju od održavanja 22. sjednice Vijeća.

Plan i program rada Vijeća područnog odbora Osijek za 2018. godinu prezentirao je predsjednik Vijeća g. Vladimir Smolčić.

Sukladno Planu i programu rada u narednoj godini planirano je stručno putovanje, termin i mjesto posjete definirat će se na slijedećoj sjednici Vijeća.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U četvrtak 12. listopada 2017. godine, u Popovcu održana je 22. sjednica Vijeća PO Osijek.

Vijeće područnog odbora Osijek predložilo je kandidacijsku listu za članove Skupštine prema Pravilniku o izborima HKIS.
Predloženi su slijedeći članovi:
1. Branko Rešetar, dipl.ing.stroj., Virovitičko-podravska županija
2. Mario Ferenc, dipl.ing.stroj., Požeško-slavonska županija
3. Ivan Bošnjak, dipl.ing.stroj., Osječko-baranjska županija
4. mr.sc. Luka Čarapović, dipl.ing.stroj., Brodsko-posavska županija
5. Vladimir Smolčić, mag.ing.mech., Vukovarsko-srijemska županija


ODRŽAN ZBOR PO OSIJEK

U četvrtak 14. rujna 2017. u Zlatnoj Gredi održan je Zbor Područnog odbora Osijek. Na početku prisutne je pozdravio predsjednik Vijeća PO Osijek, HKIE, g. Damir Miljački.

Predsjednik Vijeća PO Osijek g. Vladimir Smolčić, ukratko je prezentirao aktivnosti Vijeća, a predsjednik Komore g. Luka Čarapović prezentirao je aktivnosti komore u razdoblju od rujna 2016.- 2017. godine.

Stručna predavanja održali su: Ivica Štohera, dipl.ing.stroj., GRUNDFOS d.o.o.,Viktor Vušak, mag.ing.stroj., VAILLANT d.o.o., Milutin Zečević, dipl.ing.stroj., HERZ Armaturen d.o.o., Roman Radmilović, dipl.ing.stroj., Daikin Hrvatska d.o.o. i Mag. Anto Sluganovic, BA., Terragaz GmbH.

Nakon stručnog dijela 70-tak članova nastavilo je druženje uz kuhanje čobanca i zvuke tamburaša, te uživalo u drugim društvenim aktivnostima u Eko centru Zlatna Greda.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U petak 25. kolovoza 2017. godine, u Erdutu održana je 21. sjednica Vijeća PO Osijek.

Poslan je poziv tvrtkama koje sudjeluju u stručnom programu Zbora PO Osijek koji će se održati u Eko centru u Zlatnoj Gredi. Do kraja kolovoza poslat će se prva obavijest članovima vezana za mjesto i vrijeme održavanja Zbora PO Osijek.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U subotu 3. lipnja 2017. godine, u Kutjevu-Mačevo Brdo održana je 20. sjednica Vijeća PO Osijek.

Zbor PO Osijek održat će se 14. rujna 2017. godine, mjesto održavanja definirat će se tijekom srpnja.

Za stručno putovanje TE Šoštanj Slovenija-Graz, Klagenfurt, Bled pristiglo je 40 prijava. Tijekom idućeg tjedna g. Ivan Bošnjak poslat će prijavljenim članovima obavijest sa terminima i mjestima polaska autobusa.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U četvrtak 25. svibnja 2017. godine, u Zadubravlju u Brodsko-posavskoj županiji održana je 19. sjednica Vijeća PO Osijek.

Predsjednik Komore g. Luka Čarapović izvijestio je prisutne o održanoj 8. sjednici Skupštine komore.

Zbor PO Osijek održava se tradicionalno u mjesecu rujnu 15. jubilarni put. Do slijedeće sjednice Vijeća potrebno je definirati okvirni program kao i mjesto održavanja.

Pripreme za stručno putovanje u TE Šoštanj Slovenija-Graz, Klagenfurt, Bled teku prema planu, za sada je prikupljeno 30 prijava, domaćin u Sloveniji biti će Esotech d.d. Velenje, izvijestio je g. Ivan Bošnjak.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U četvrtak 27. travnja 2017. godine, u Slatini održana je 18. sjednica Vijeća PO Osijek.

Predsjednik Komore g. Luka Čarapović izvijestio je prisutne o održanom 5. međunarodnom kongresu Dani inženjera strojarstva 2017. na kojem je prisustvovalo 300 sudionika, dodijeljenim priznanjima Komore, a među kojim je dodijeljeno priznanje i Područnom odboru Osijek i najavio održavanje 8. sjednice Skupštine HKIS u 2. sazivu.

G. Krešimir Pećar i g. Ivan Bošnjak od turističke agencije zatražili su ponudu za organizaciju stručnog putovanja TE Šoštanj Slovenija-Graz, Klagenfurt, Bled i prezentirali je prisutnim članovima Vijeća PO Osijek. Ponuda je prihvaćena, a u narednom tjednu članovima PO Osijek biti će poslana druga obavijest koja sadrži cijenu i rokove prijave.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U petak 17. veljače 2017. godine, u Velikoj održana je 17. sjednica Vijeća PO Osijek.

Predsjednik Komore g. Luka Čarapović izvijestio je prisutne o održanom božićno-novogodišnjem domjenku HKIS, posjeti članova Vijeća kolegi Josipu Mulleru i pripremama za održavanje 5. međunarodnog Kongresa Dani inženjera strojarstva 2017.

Prikupljene su ponude za organizaciju stručnog putovanja u tvornicu Mini Plant Oxford-London, sa letom iz Budimpešte obzirom da je avioprijevoznik ukinuo liniju Osijek-London. Organizacija putovanja iz Budimpešte produžuje vrijeme trajanja stručnog putovanja na 4-5 dana i financijski ga poskupljuje. Predložen je posjet bližoj destinaciji u Sloveniji ili Austriji.

G. Krešimir Pećar predlaže održavanje stručnog skupa u Osijeku na temu zamjene plinskih uređaja i sanacije dimnjaka na kondenzacijsku tehnologiju, potrebi izrade glavnog strojarskog projekta zamjene plinskog uređaja i o uvozu i instalaciji plinskih uređaja koji ne odgovaraju zakonskim propisima.


ODRŽANA SJEDNICA VIJEĆA PO OSIJEK

U četvrtak 8. prosinca 2016. godine u Slavonskom Brodu održana je 16. sjednica Vijeća PO Osijek.

Predsjednik HKIS g. Luka Čarapović izvjestio je prisutne o aktivnostima Komore u razdoblju od održavanja 15. sjednice.

Razgovaralo se o organizaciji seminara u okviru Stalnog stručnog usavršavanja za 2017. godinu. Konkretne teme definirat će se do kraja godine.

Usvojen je prijedlog za organizaciju stručnog putovanja u tvornicu Mini Plant Oxford-London ( u kojoj se proizvodi Mini ) naredne godine. Članovima će biti poslan e-mail sa pozivom i programom putovanja.